19-ото класик  рали Обиколка на Варна ще се проведе тази събота

...
19-ото класик  рали Обиколка на Варна ще се проведе тази събота
Коментари Харесай

19-ото класик рали Обиколка на Варна събира любителите на ретро автомобили през уикенда

19-ото класик  рали " Обиколка на Варна " ще се проведе тази събота (2 декември) в морската столица. То е шести кръг от националния ретро рали шампионат с коефициент 2. Организири на проявата са  " Нептун Мотор Спорт ",  СБА – Варна и " Авто мото ретро клуб Варна.  Център на надпреварата е площада пред Катедралния храм " Свето Успение Богородично ".

Маршрутът е с дължина малко над 96 километра и е разпределено с осем часови контроли, три стадия за " точна езда " и три стадия " слалом " (майсторско управление). След старта пред катедралата автомобилната колона ще се насочи по Аспаруховския мост, а на полигона сред колоните на моста ще се организира слалом №1. След това е стартът на " точна езда " №1 " Варна-Юг " от Варна до Белослав. На площадка до пандиза до село Разделна е слалом №2. От същата площадка е старта на " точна езда " №2 " Разделна - Аврен " през " Бялата вода ". От Аврен следва втурване към Синдел, Тръстиково и още веднъж на същата площадка ще се организира слалом №3 и старт на " точна езда " №3 " Разделна - Здравец “, още веднъж през „ Бялата вода ” излизане на Харамията и по автомагистралата и Аспаруховският мост и край пред Катедралата.



До този миг са подадени 16 поръчки за присъединяване, като се чака в деня на ралито да станат повече от следните градове: Варна, Каварна и Сливен. 

Най-старият автомобил от записаните за присъединяване е Фиат 1800 от 1964 година – благосъстоятелност на Младен Желязков. Най-мощният автомобил е 8-цилиндровия Шевролет Корвет от 1979 година на Игнат Синицин.

Класирането за националния ретро-рали шампионат след пет ралита за дисциплината " Точна езда ": 1. Георги Георгиев/Светла Георгиева – 262 т.; 2. Детелин Нанев/Габриела Нанева – 224 т.; 3. Сава Савов/Тенчо Петров – 153 т.

В ралито не е записан екипажа Георги Георгиев и Светла Георгиева, заради неявяване от страната. Единствено победа в ралито ще донесе нужните точки на Детелин Нанев и щерка му с цел да изместят от първата позиция Георги Георгиев и Светла Георгиева от първото място в националния ретро-рали шампионат. Това няма да е лесна задача, тъй като в ралито под номер 1 ще започват петкратните първенци Николай Ковачев и Росен Колев с Порше 924, които през предходната година победиха Детелин и щерка му единствено с няколко десети от секундата и завоюваха както ралито, по този начин и шампионата.
В класирането за дисциплината Слалом (майсторско ръководство ) – Георги Георгиев с Порше 944 е неосъществим за първо място с 275 т.; следван от Станимир Стаматов със 126 т. и Детелин Нанев с 124 т.

В дисциплината „ Точна езда ” колите ще бъдат разпределени в следните  класове:
Клас „ F ” - коли създадени в интервала 01.01.1961 - 31.12.1970
Клас „ G ”- коли създадени в интервала   01.01.1971 - 31.12.1986
Клас „ янгтаймери ”
Клас „ модифицирани ” 

Регламентът на ралито е направен според правилниците на FIA и FIVA за Хисторик Ригулярити рали. Призьорите в класирането ще получат купи, грамоти и предметни награди.

П Р О Г Р А М А
02.12.2017 година     -  
08.30 ч. - Подреждане на колите пред Катедрален храм „ Свето Успение Богородично ”
09.00 ч.- Техническа конференция със състезателите „ Юнашки салон ”         
09.45 ч.- Технически обзор на колите и административна проверка    
10.00 ч.- Публикуване листата на позволените до старт екипажи
10.30 ч.- Официално разкриване на ралито и показване на Тихомир Стратиев с неговата спортна кола, като Рали Шампион за 2017 година
11.01 ч.- Старт на първия автомобил
15.45 ч.- Финал на първия автомобил
17.00 ч.- Награждаване на спечелилите

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР